[Upd] FC Groningen richt pijlen op Berg

Sjors (Sj0rSz)
FC Groningen hoopt dat het, na het vertrek van Luis Suárez, volgend seizoen over Marcus Berg kan beschikken. De Zweed komt momenteel uit voor IFK Göteborg, maar is in het verleden al een aantal keer op bezoek geweest bij de club van trainer Ron Jans.

Het is nog niet duidelijk of Berg daadwerkelijk een contract bij FC Groningen zal tekenen. Naast de Groningers zouden ook Stade Rennes, Olympique Marseille en nog een aantal Franse ploegen naar de diensten van de speler hengelen. IFK Göteborg wil echter niet bekend maken wat ze voor de speler willen hebben.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, wilde niet ingaan op de geruchten omtrent de komst van Berg. "Ik wil niet op namen ingaan, dat is niet verstandig. We hebben tal van namen op ons lijstje staan. Ik ken hem uiteraard, maar dat zegt helemaal niets."

Update 20:30 uur:

Berg zal een contract voor vier jaar tekenen in Groningen. Afgesproken is dat de twintigjarige aanvaller aankomende donderdag ook nog tegen Djurgĺrdens IF in actie komt en zo afscheid kan nemen van de aanhang van IFK.

"Berg is een jonge speler met doorgroeipotentie. Zijn sterkste kwaliteit is zijn scorend vermogen", aldus manager technische zaken Henk Veldmate. "Hij is cool en rustig in de buurt van het doel. Daarbij is hij tweebenig, balvaardig, goed in de combinatie en heeft hij bovendien een gezonde dosis werklust. We denken hiermee een waardige opvolger voor Luis Suárez in huis gehaald te hebben."