Hamilton en Alonso weer in gesprek

Remy (RemyRR)
Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben alweer met elkaar gesproken sinds het vermeende pitstopincident dat afgelopen weekend plaatsvond op de Hungaroring. Alonso zou alleen zondag niets tegen zijn teamgenoot gezegd hebben.

"Voor de goede orde, Fernando en ik zijn competitief naar elkaar en respecteren dat allebei," aldus Hamilton. "We hebben allebei ambities en willen koste wat kost winnen. Wij hebben geen oorlog, zoals door velen wordt gesuggereerd. Hoewel we zondag niet met elkaar hebben gesproken, hebben we in de rest van de week inmiddels wel contact gehad. We proberen onze professionele relatie voort te zetten. En bovendien proberen we elkaar tijdens de vakantieperiode op te zoeken."

"Als individu in mijn eerste Formule 1-jaar doe ik mijn uiterste best om op een professionele en open manier met alles om te gaan," vervolgt de 22-jarige kampioenschapleider. "Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, niet alleen tijdens het afgelopen weekend. Ik heb daar spijt van en moet nu de wonden likken die er in Hongarije zijn gemaakt. Het is teleurstellend dat er verkeerde berichten over ons naar buiten worden gebracht. Door velen worden al deze berichten bovendien gelezen als feitelijk juist en dat schaadt helaas onze reputaties."

"Hoewel ik normaal niet via persverklaringen wens te communiceren, zag ik in deze kwestie wel hoe belangrijk het was dat een aantal zaken recht worden gezet. Er is namelijk gewoon misleidende informatie gepubliceerd, over incidenten die niet hebben plaatsgevonden." McLaren Mercedes, het team van de Britse debutant, heeft ook nog wat recht te zetten: "Er werd gesteld dat Lewis het 'F'-woord richting Ron Dennis zou hebben geroepen over de boardradio, maar na intern onderzoek blijkt daar geenszins sprake van te zijn. Daarover zijn zowel wij als team, als Lewis enorm teleurgesteld."