Shakedown B-spec op 14 augustus

Remy (RemyRR)
Op 14 augustus zal de shakedown plaatsvinden van de B-specificatie van de Spyker-bolide. De vernieuwde auto zal zijn debuut maken op het circuit van Silverstone, waar de nieuwe onderdelen getest zullen worden.

Aanstaande dinsdag zullen op Silverstone heel wat aangepaste onderdelen getest worden, voordat de wagen zijn eerste race zal rijden in Turkije. Het Engelse circuit is de thuisbasis van het Nederlandse Formule 1-team. Eerder testte de renstal hier al een nieuwe versnellingsbak en achterwielophanging.

Mike Gascoyne geeft duidelijkheid over welke onderdelen er vernieuwd zijn aan de door hem aangepaste auto. “De auto heeft een nieuwe voorvleugel, de wing flaps aan de voorkant zijn anders, de wing end plates van de voorvleugel zijn aangepast, nieuwe barge boards, nieuwe bodemplaat, andere side-pods, nieuwe achtervleugel en een aangepaste radiator lay-out."

De technisch directeur van Spyker waarschuwt er echter voor dat deze wijzigingen niet direct gevolgen zullen hebben voor de resultaten van de auto. "Het ziet er indrukwekkend uit, maar ik wil benadrukken dat dit slechts het begin is. Op circuits waar weinig downforce nodig is zullen we beter presteren. Dus ik kijk al uit naar de races op Spa-Francorchamps en Monza.

Gascoyne denkt dat de wagen door de huidige aanpassingen uiteindelijk wel tijdwinst kan boeken. “Aan aerodynamische winst denken we aan driekwart seconde per ronde en vooral op het gebied van mechanische grip verwachten we een grote sprong," aldus de Engelsman. “Maar dan nog zit je pas op het niveau van Scuderia Toro Rosso. Op sommige circuits zal het gat een stuk kleiner zijn, op andere circuits zal er weinig verschil merkbaar zijn.