Suárez gaat toch naar Ajax

Gerard (RedFever007)
Luis Suárez vertrekt per direct bij FC Groningen om zijn loopbaan voort te zetten bij Ajax. Vanmiddag nog oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB dat Suárez niet mocht vertrekken bij FC Groningen.

Gelijk nadat de arbitragecommissie de uitspraak deed over de zaak die door Suárez was aangespannen, heeft Ajax contact opgenomen met FC Groningen. Vervolgens zijn beide ploegen tot overeenstemming gekomen.

Met de overgang van de uit Uruguay afkomstige voetballer is een bedrag gemoeid van ongeveer acht miljoen euro. Dit is inclusief de afkoop van de solidariteitsbijdrage. Daarnaast heeft FC Groningen de afspraak gemaakt dat Ajax een bonus van maximaal één miljoen euro zal overmaken, afhankelijk van de sportieve resultaten van Ajax in de komende twee seizoenen.

“Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carričre. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suárez, dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom, water bij de wijn gedaan,” aldus Hans Nijland, de directeur van FC Groningen.