Fry verdedigt Button

John (Spooky4u)
Nick Fry, teambaas van Honda Racing F1 is in de bres gesprongen voor zijn racecoureur Jenson Button. Button werd afgelopen week openlijk door Nigel Mansell aangevallen.

Volgens Mansell zou Button zijn beste periode in de Formule 1 gehad hebben, maar volgens Fry treft Button geen enkele blaam over de resultaten tot dusver van het Japanse team. "Jenson heeft uitstekend professionalisme en volwassenheid getoond tijdens moeilijke tijden voor het team. Hij heeft geprobeerd om het team vooruit te helpen, en zijn moeite is in vele gevallen veel groter geweest dan verwacht wordt van F1-rijders. De mensen vergeten dat Jenson zijn debuut op z'n twintigste gemaakt heeft, en nu is hij 27. Ik heb nu al vijf jaar met hem gewerkt, en hij wordt steeds meer volwassen en de manier waarop hij zijn levensstijl veranderd heeft, is erg opvallend."

Op de uitspraak van Mansell dat Button geen kans meer gaat krijgen heeft Fry ook een reactie: "Ik twijfel er geen seconde aan dat, indien je hem de juiste wagen geeft, Jenson races kan winnen, alsook het wereldkampioenschap. Om dat te staven haal ik even de recente GP van Europa naar boven. Jenson haalde toen bijna alle wagens in, in een wagen die niet uitzonderlijk goed is."