[Upd] Drenthe naar Real Madrid

Olga (Nuongirl)
Het lijkt er dan toch nog op dat Royston Drenthe op weg is naar Real Madrid. Feyenoord en de Spaanse landskampioen zijn opnieuw in gesprek over een transfer per direct van de 20-jarige middenvelder.

De onderhandelingen verkeren in de laatste fase en hierdoor is het zo goed als zeker dat er geen arbitragezaak komt. "Ik kan zeggen dat wij proberen om het conflict op te lossen zonder gang naar de arbitragecommissie," aldus Feyenoords interim-directeur Peter Vogelzang.

De Rotterdammers zien het liefst dat Drenthe bij een overstap naar Madrid nog één seizoen wordt uitgeleend aan Feyenoord. Drenthe heeft echter gezegd dat het hem om een definitief vertrek te doen is.

Update:

RTV Rijnmond meldt dat de overgang van Royston Drenthe zo goed als zeker rond is. Het is een kwestie van tijd tot Feyenoord, de huidige werkgever van de speler, en Real Madrid overeenstemming bereiken.

Real Madrid is bereid om 13 miljoen euro voor Drenthe te betalen. Deze transfersom zou dan in een keer worden voldaan. Bovendien zal Feyenoord nog diverse bonussen en een uitnodiging voor een toernooi van De Koninklijke ontvangen.

De Rotterdammers lieten eerder al weten dat ze 14 miljoen euro voor Drenthe willen hebben. De Spanjaarden willen alleen over de brug komen, als er in drie termijnen afbetaald kan worden. Het is nu aan Feyenoord om de definitieve keuze te maken.

Update @ 10:11

Feyenoord en Real Madrid hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Royston Drenthe. Real Madrid zal een bedrag van dertien miljoen euro overmaken naar de Rotterdammers.

Drenthe zal zelf nog naar Madrid afreizen om daar nog de laatste puntjes op de i te zetten. Drenthe zal vermoedelijk een contract tekenen voor vijf seizoenen bij de Koninklijke.