Mansell: "Button heeft zijn kansen gehad"

Remy (RemyRR)
Nigel Mansell denkt dat Jenson Button geen serieuze kansen meer zal krijgen om met de top van de Formule 1 mee te mogen rijden. Volgens Mansell heeft de Britse coureur in dienst van Honda zijn talenten niet goed genoeg benut.

"Jenson heeft zijn kansen gehad,” aldus de voormalig wereldkampioen. ”Hij heeft zich niet bewezen toen hij een competitieve wagen had. Hij had meer races kunnen winnen, maar presteerde ondermaats en dat kan hij alleen zichzelf verwijten. Hij had de mogelijkheden, maar heeft ze niet benut. Nieuwe mogelijkheden zullen er voor hem niet meer komen."

Button behaalde vorig jaar zijn beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière door de Grand Prix van Hongarije te winnen onder bijzondere weersomstandigheden. Dat de Brit talent heeft, wil Mansell niet ontkennen: "Jenson heeft absoluut talent, maar een aantal jaren geleden was hij veel beter dan op dit moment. Hij heeft momenteel een geweldige reputatie als feestbeest en dat haalt de scherpte van hem af. Jenson is een typisch voorbeeld van teveel en te vroeg."