Sato wil tempo laatste stint vasthouden

Sander (sanger)
Takuma Sato heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn laatste stint tijdens de Hongaarse GP van afgelopen weekend. De Japanner was op zijn zachte banden zelfs sneller dan de Ferrari van Felipe Massa.

"Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel grip ik had met de banden waarop ik toen reed. Het rijden met de auto was toen echt enorm leuk want deze was echt stabiel. Ik kon aanvallen, versnellen en de rondetijden waren toen ook echt goed. Aan het einde van de race behoorde ik zelfs tot een van de snelste coureurs, dus nu gaan we eens kijken hoe dat komt en belangrijker nog, hoe we dat kunnen herhalen," blikt de Japanner terug.

In de 55ste ronde kwam Sato binnen voor zijn tweede pitstop. Hij kreeg de zachtere bandencompound gemonteerd op zijn Super Aguri-bolide. Ondanks dat de zachte banden tijdens de vrije trainingen niet optimaal presteerden deden ze dat in de race wel. Volgens Sato was er maar één reden dat hij niet voorbij kon gaan aan Felipe Massa: "Ik had veel benzine aan boord en daardoor verloor ik toch wel wat grip."