Nog geen duidelijkheid Prodrive

Sander (sanger)
Er is nog altijd geen duidelijkheid over het twaalfde Formule 1-team dat vanaf 2008 zal deelnemen aan het kampioenschap. Prodrive zou reeds in juli haar plannen bekend maken, maar tot op heden is er niets vernomen. Het is zelfs onduidelijk of het team haar intrede nog wel gaat maken.

Het team van Dave Richards heeft nog niets bekend gemaakt over het aantrekken van personeel, chassis en motor en sponsoren. Sinds bekend werd dat het team haar intrede zou doen, wordt er gespeculeerd over een samenwerking met McLaren Mercedes. Er is echter nog geen overeenkomst getekend tussen beide teams. Wel zijn er gesprekken zo bevestigt Martin Whitmarsh: We moeten er eerst zeker van zijn dat de juiste middelen aanwezig zijn. Niemand wil zich inlaten met een project dat niet goed gestructureerd en gefinancierd is en geen redelijke kans op succes heeft. Er moet binnenkort een besluit genomen worden omdat er nog veel werk verricht moet worden. Wij willen zaken doen met David en daar zijn we hard mee bezig. We gaan nu de druk opvoeren om tot een besluit te komen aangezien de tijd dringt, aldus Whitmarsh.

Als mogelijke coureurs worden Alexander Wurz en Pedro de la Rosa genoemd. Beiden zijn echter sceptisch gezien de korte tijd die nog beschikbaar is.