Red Bull redelijk tevreden

Remy (RemyRR)
Red Bull Racing is vandaag tijdens de Grand Prix van Hongarije net buiten de punten gevallen. Mark Webber kwam als negende over de finishlijn, dezelfde plek waarmee hij zich gisteren kwalificeerde. Teamgenoot David Coulthard moest een plekje afstaan en werd elfde.

Webber, die tijdens de vorige Grand Prix nog op het podium stond, kon tevreden zijn over het behaalde resultaat. "Mijn strategie was niet goed genoeg om in de punten te kunnen komen. Volgens mij zat er niet veel meer in dan deze negende plek," aldus de Australiër. "De balans van de auto werd wel steeds beter gedurende de race en ik ben ook wel tevreden over mijn eigen rijden. Het is fijn dat we nu even vakantie hebben. Hopelijk kunnen we de laatste zes races sterk eindigen."

Coulthard had meer te klagen over deze race. "Mijn banden presteerden erg inconsistent, waardoor het lastig was om hoogte te krijgen van onze prestaties. Verder heb ik weinig te melden."

Teambaas Christian Horner had gehoopt dat de genomen beslissingen beter waren uitgevallen. "We hadden Mark op een drie-stop-strategie gezet, maar dat leverde ons net geen punten op," aldus Horner. "Met David namen we een gokje, nadat Davidson zijn wagen op een gevaarlijke plek op het circuit had stilgezet. We hoopten op een safety car en hadden zijn wagen helemaal volgetankt. Helaas leverde ook die gok ons niets op, maar het was het proberen waard. Het is wel positief dat we met twee wagens aan de finish zijn gekomen."