Hill: "Alonso kan geen teamspeler zijn"

Olga (Nuongirl)
Voormalig wereldkampioen Damon Hill heeft gezegd dat Fernando Alonso zijn egoïstische kant heeft laten zien gisteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

In de pits hield de Spanjaard zijn teamgenoot Lewis Hamilton enige tijd op. Deze verloor daarmee de kans om zijn pole-position te verdedigen. "Het leek op een tactische zet van Alonso om er voor te zorgen dat hij de laatste was om een gooi te doen naar de pole. Dit ging ten koste van Lewis. Hij had ook verderop in de pitstraat kunnen wachten. Alonso heeft laten zien dat hij niet in staat is om een goede teamspeler te zijn als het niet allemaal in zijn voordeel is. Dit was naar mijn mening erg egoïstisch. Maar soms winnen die mensen," aldus de Brit die denkt dat het oorlog is bij het team van McLaren. "Ze moeten nu wel heel erg veel moeite doen om de rest te doen geloven dat er niet twee kampen zijn."

Alonso en McLaren Mercedes zijn allebei bestraft voor het incident. De Spanjaard wordt vijf plaatsen teruggezet op de startgrid. McLaren kan haar behaalde punten vanmiddag direct na de finish weer inleveren.