Dennis: Ferrari weigerde aanbod McLaren

Olga (Nuongirl)
Teambaas Jean Todt van Ferrari heeft onlangs een aanbod van McLaren om de spionagezaak buiten de rechtbank om op te lossen geweigerd. Dat heeft een Spaans persbureau zaterdag opgetekend uit de mond van zijn collega-teambaas Ron Dennis van McLaren Mercedes.

Dennis bevestigde in een interview dat hij Todt heeft gesproken om ook wegen te onderzoeken om het schandaal buiten het mediacircus op te lossen. Volgens Dennis wilde Ferrari die wegen niet bewandelen.

De teambaas bevestigde ook dat hij coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton donderdag weg heeft gehouden van mediaverplichtingen om hen te beschermen. Op de vraag waarom Alonso niet op de officiele FIA persconferentie was verschenen antwoordde Dennis: "Het is net een schietbaan. Als Fernando zou zijn gegaan, zouden alle vragen over het spionageincident hem teveel hebben afgeleid. Ik probeer een goed hoofd van dit team te zijn en ik geloof dat ik ermee op een goede manier ben omgegaan."

Ook Norbert Haug van Mercedes Benz heeft bevestigd dat het weghouden van de coureurs was om de druk op hen te verminderen. "Ron Dennis dacht dat dit het beste was om te doen en daarom hebben we het gedaan," aldus de Duitser in een Spaanse krant. "Natuurlijk wordt er gesproken over wat we beslissen en als we ervoor worden bekritiseerd moeten we daar maar mee leven."