Yamamoto wil punten scoren

Sjors (Sj0rSz)
Sakon Yamamoto is van plan om Spyker F1 aan de eerste WK-punten van dit seizoen te helpen. Vorige week werd de Japanse coureur benoemd tot vervanger van Christijan Albers. De Nederlander werd, vanwege een betalingsachterstand een sponsor, aan de kant gezet.

"Het telefoontje van Spyker F1 kwam als een grote verrassing", aldus Yamamoto donderdag. "Natuurlijk ben ik enorm blij om weer Formule 1 te kunnen rijden. Het is alweer enkele maanden geleden, maar ik verwacht geen problemen."

De situatie van nu is identiek aan die van vorig jaar. Toen reed Yamamoto namelijk ook de laatste zeven races van het seizoen. Destijds was dat aan de zijde van Takuma Sato bij Super Aguri F1. De Japanner kon echter geen potten breken en blonk voornamelijk uit in het vroegtijdig uitvallen. Ook snelheid bleek een probleem voor de coureur te zijn.

Toch heeft Yamamoto toegezegd dat alles vlekkeloos zal verlopen, ondanks het feit dat hij nog geen centimeter heeft gereden. "Mijn doel is om zoveel mogelijk races te finishen en Spyker F1 aan haar eerste punten te helpen", vervolgde de Japanner. Toch heeft het er alle schijn van dat Adrian Sutil, zijn collega bij Spyker F1, de kar moet trekken.

Eerder gaf de Duitse rijder al aan dat hij liever een teamgenoot heeft, die een uitdaging vormt op het gebied van snelheid. Het is voor Sutil te hopen dat Yamamoto voor een verrassing kan gaan zorgen in de laatste zeven races van dit seizoen.