Ron Dennis haalt uit

Olga (Nuongirl)
Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, heeft in een open brief aan de Italiaanse autosportautoriteit ACI-CSAI fel uitgehaald naar Ferrari. Dennis beschuldigt de Italiaanse renstal onder meer van misleiding en het rijden met een illegale auto in de Grand Prix van Australië.

Dennis zet in de brief de versie van de gebeurtenissen uiteen zoals McLaren die ziet. Dennis schreef dat de enige kennis die Ferrari-medewerker Nigel Stepney aan zijn team heeft doorgegeven ging over de de illegale (en later verboden) vloerconstructie die Ferrari in Australië gebruikte.

Stepney is volgens Dennis geen spion, maar een klokkenluider. "In plaats van zulke mensen het leven zuur te maken, moet je ze aanmoedigen. De Formule 1 heeft baat bij zulke mensen. Als Stepney ons niet attent had gemaakt op de illegale vloer van de Ferrari, dan was Ferrari waarschijnlijk nu nog met een illegale auto aan het racen," aldus Dennis die dus erkent dat McLaren dankzij Stepney aan deze informatie kwam. Hij ontkent echter dat de teamleiding van McLaren op de hoogte was van het 780 pagina's dikke dossier dat Stepney aan McLaren-medewerker Coughlan heeft gegeven. Volgens hem heeft Coughlan alleen, en tegen de instructies van zijn team, gehandeld.

Volgens Dennis is Ferrari willens en wetens bezig met een campagne om de reputatie van McLaren te beschadigen door "misleidende en incorrecte informatie te verspreiden."