Pellè: "Ik ben geen tovenaar die voorspelt"

Olga (Nuongirl)
AZ slaagde er gisteren dan toch in om Graziano Pellè vast te leggen. De Italiaanse spits wordt gezien als een groot talent, en wil zich in Nederland ontwikkelen tot een wereldklasser.

Desalniettemin maakt hij geen belofte over hoeveel doelpunten hij gaat maken voor AZ. "Ik ben geen tovenaar die zich aan voorspellingen gaat wagen. Dat zien we aan het eind van het seizoen wel."

Pellè stond al weken hoog op het lijstje van de Alkmaarse ploeg. "We zijn bijna een hele maand met deze transfer bezig geweest", aldus technisch directeur Marcel Brands. "De onderhandelingen waren moeizaam, maar we zijn erg blij dat het gelukt is. Het was ons doel om vier goede aanvallers in de selectie hebben. Jeremain Lens is verhuurd aan NEC en Shota Arveladze is vertrokken naar Levante. Daar hebben we Ari en nu ook Pellè voor teruggehaald."

Ook trainer Louis van Gaal is zeer blij met deze transfer. "Graziano is een diep aanspeelpunt. Bovendien ziet hij goed de tweede en derde man, is hij kopsterk en kan hij goed in de kleine ruimte spelen. De rest is nog voor verbetering vatbaar. Maar het is duidelijk dat hij veel potentie heeft. Hij moet hij zich verder bewijzen."