Klöden wil naar WK in Stuttgart

Sjors (Sj0rSz)
Andreas Klöden wil proberen om eind september in Stuttgart te starten. In de Duitse stad wordt dan namelijk het WK wielrennen gehouden. De renner van Astana heeft dit op zijn website bekend gemaakt.

Klöden moest de Tour de France al snel verlaten, nadat bekend werd dat kopman Alexandre Vinokourov doping zou hebben gebruikt. De Duitser overwoog of een voortzetting van zijn carričre in de wielersport nog zin had. Inmiddels is gebleken dat hij voorlopig nog actief zal blijven in de wielerwereld.

"Na die eerste teleurstelling heb ik veel gesprekken gevoerd met vrienden en bekenden. Ik heb mij nu voorgenomen om weer te gaan trainen. Ik hoop dat ik word opgenomen in de ploeg voor het WK. Ik wil mij graag in mijn beste vorm aan mijn fans presenteren", liet Klöden in een reactie weten.

De Duitser heeft overigens nog geen duidelijkheid omtrent de toekomst van Astana. "Ik weet niet wat er met Astana gebeurt. Ik betreur de hele gang van zaken, maar ik weet wel dat we bij de ploeg nog nooit zoveel gecontroleerd zijn op doping als dit seizoen. Ik heb nooit wat gebruikt en zal het ook nooit doen. Ik heb ook geen gemiste test achter mijn naam staan. Ik ben bereid om een DNA af te staan om te bewijzen dat ik schoon ben."