Spanje wint EK onder-19

Maikel (WeebI)
Het Spaanse elftal voor spelers onder 19 heeft de Europese titel voor zich opgeëist. In de finale werd de jeugd van Griekenland aan de kant geschoven, met minieme cijfers: 1-0.

Nog nooit wist een land zijn Europese onder-19 titel succesvol te verdedigen, maar Spanje heeft daar nu verandering in gebracht. In eerste helft tegen Griekenland was er praktisch maar één aanvallende ploeg. De Grieken bleken echter net als in de wedstrijd in de groepsfase (0-0) een stug team, en kwamen er enkele malen gevaarlijk counterend uit. Aarón Ñíguez, een groot talent van Valencia, was de gevaarlijkste man van Spanje, en versierde zeven minuten voor tijd een vrije trap. Van vlakbij de cornervlag knalde Daniel Parjeo de bal vervolgens achter de Griekse doelman Kyriakos Stratilis.

In de tweede helft werd Griekenland beter, en zag het enkele grote kansen in rook opgaan door goed keeperswerk van Sergio Asenjo. De Spanjaarden zouden echter niet kapituleren in het Linzer Stadion, en de voorsprong in stand houden. Zoals gezegd wint Spanje voor de tweede maal op rij, aangezien het ook vorig jaar de beste was op het jaarlijkse toernooi. Het is in totaal de zevende keer dat Spanje het toernooi op zijn naam schrijft. Nederland won het toernooi nog nooit, België eenmaal, in 1977.