Team VVCS vijfde in Portugal

Michel (methodmich)
Team VVCS, het elftal met contractloze profs, is in Portugal als vijfde geëindigd op het FIFPro-toernooi. De selectie van trainer Jan van Dijk nam namens Nederland deel aan dit toernooi.

In poule A brak het Team VVCS lelijk op dat er geen echte centrumspits in de selectie zat. In de duels van 2 x 22,5 minuten tegen Slovenië en Portugal wist het elftal niet te scoren. Omdat Slovenië de Nederlandse doelman Victor Kros wel twee keer passeerde en de wedstrijd tegen Portugal in 0-0 eindigde, werd Team VVCS derde en laatste in de poule. Een dag later speelden de mannen van Van Dijk tegen Zwitserland om de vijfde plaats. Nadat de teams, die nu wel gewoon negentig minuten speelden, elkaar met een 2-2 eindstand niets toegaven, moesten strafschoppen de beslissing brengen. ASWH-doelman Raymon Kuipers, als laatste aan de groep toegevoegd, stopte twee inzetten van de Zwitsers. Nederland won de serie en eindigde dus als vijfde.

De eindzege in het toernooi ging naar Italië, dat in de finale te sterk was voor de Slovenen. Verrassing Blaz Puc, die drie keer scoorde op het toernooi, bracht Slovenië al snel op voorsprong. Nadat de Italianen uit een strafschop de ruststand op 1-1 bepaalden, scoorden zij vroeg na rust de winnende goal. Veteraan Giuseppe Signori krulde een vrije trap vanaf 25 meter in de kruising. De deelnemers uit zes landen hopen de scouts van diverse clubs overtuigd te hebben van hun kunnen en wachten nu op contractaanbiedingen.