Raboploeg gaf Rasmussen begin juli boete

Olga (Nuongirl)
Theo de Rooij, directeur van de Rabobank-wielerploeg, heeft Michael Rasmussen begin juli een boete gegeven wegens nalatigheid.

Rasmussen, momenteel drager van het geel in de Tour de France, had driemaal een verrassingscontrole van dopingcontroleurs gemist omdat hij zijn verblijfsplaats niet goed had gecommuniceerd.

De eerste keer was in maart 2006, toen meerdere renners van de Raboploeg de deadline net misten. "Zij verweerden zich toen met het argument dat de UCI-website geen tijdige update had gekregen, waardoor ze pas laat beschikten over de betreffende formulieren", aldus De Rooij.

De tweede keer dat Rasmussen het overkwam was op 6 april van dit jaar, de derde en laatste keer op 28 juni. Twee keer betrof het een controle van de UCI/WADA, in april ging het bezoek uit van de Deense wielerbond. "Ik heb Michael op zijn verantwoordelijkheden gewezen en heb hem een zware boete opgelegd," aldus de Rooij.

Afgelopen donderdag bracht de Deense wielerbond het nieuws naar buiten dat Rasmussen niet mee mag naar de WK in Stuttgart en de Olympische Spelen in Peking vanwege het feit dat hij eind juni een dopingcontrole had gemist.