Prudhomme haalt uit naar Deense wielerbond

Olga (Nuongirl)
Christian Prudhomme, directeur van de Tour, heeft vanmorgen gezegd dat er voor de Tourdirectie geen enkele reden is om actie te ondernemen tegen Michael Rasmussen.

Op 29 juni kreeg de Deen van de internationale wielrenunie UCI een waarschuwing. De Deense wielerbond besloot hem daarop te weren uit de WK-ploeg en hij mag daarnaast volgend jaar niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking.

Prudhomme zei vanmorgen dat hij het raar vindt dat de Deense wielerbond nu pas met het nieuws over Rasmussen naar buiten kwam. "Rasmussen heeft op 29 juni al een waarschuwing gekregen. Waarom wordt de Deense bond nu pas wakker, nu hij in het geel rijdt? Ook is zijn bloed op 5 en 17 juli in de Tour gecontroleerd. Hij is volgens de regels van de UCI toen fit verklaard om te starten. Verder heeft hij urinecontroles ondergaan op 15, 17, 18 en 19 juli. Welke informatie zouden de Denen dan nog meer hebben om Rasmussen te weren uit een nationale ploeg?", aldus Prudhomme.

Rasmussen zelf heeft in een reactie gezegd dat hij vindt dat de zaak uit zijn proporties wordt getrokken. "Het is voor mij geen nieuws. Ik neem de UCI niets kwalijk. Ik ben zelf te kort geschoten in de communicatie. Ik ben echter een van de vele renners die een waarschuwing heeft gekregen voor dit soort dingen. Ik ben nog nooit positief bevonden. In juni ben ik nog buiten de competitie om gecontroleerd en die controle was ook negatief."