[WK-20] Argentinië naar finale

Olga (Nuongirl)
Net als twee jaar geleden heeft Argentinië zich weten te plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap voor spelers onder de 20. De regerend kampioen won in het Canadese Toronto met 3-0 van Chili.

In de vijf voorafgaande wedstrijden had Chili nog geen tegendoelpunt geïncasseerd maar in de halve finale stonden ze al na een kwartier spelen voor een bijna kansloze missie. Angel Di Maria zorgde uit een voorzet van uitblinker Ever Banega na twaalf minuten voor de 1-0. De Chilenen begonnen vervolgens om zich heen te schoppen, wat na een kwartier leidde tot een rode kaart voor centrumverdediger Gary Medel.

In de tweede helft wisten de Argentijnen pas het voordeel van een man meer op het veld uit te spelen. Claudio Yacob schoot zijn team in veilige haven door uit een voorzet van Maximiliano Moralez de 2-0 binnen te tikken. Een klein kwartier voor tijd kreeg de Chileen Dagoberto Currimilla zijn tweede gele kaart en mocht ook hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. In de derde minuut van de blessuretijd was het Moralez die zijn vierde doelpunt van het toernooi scoorde en daarmee de eindstand op 3-0 bracht.

In de finale nemen de Argentijnen het aankomende zondag op tegen Tsjechië, dat gisteren met 2-0 van Oostenrijk won.

Chili - Argentinië 0-3
12' Di Maria 0-1
65' Yacob 0-2
93'Morlaez 0-3