Lastige loting voor Nederlanders op het Dutch Open

XL
Raemon Sluiter, Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben op de Dutch Open in Amersfoort, die komende week plaatsvindt, een pittige tegenstander geloot.


Sluiter, die bij de challenger in Scheveningen de halve eindstrijd haalde en de nummer 34 van de Wereld, Dominik Hrbaty, uitschakelde, stuit in de eerste ronde op de Peruviaanse gravelspecialist Luis Horna, de nummer 82 van de wereld.

De Bakker treft de nummer 52 van de wereld, Nicolas Massu uit Chili, als eerste tegenstander. "Het wordt een lastige wedstrijd", aldus de juniorenkampioen van Wimbledon van 2006. "Hij was al eens toernooiwinnaar en finalist. Ik sta momenteel goed te spelen, dus ik heb zeker kans." Massu was afgelopen week de enige die een set wist af te snoepen van een in topvorm verkerende David Ferrer.

Robin Haase is gekoppeld aan Felix Mantilla. De Spanjaard heeft al tien ATP-titels op zak en probeert zich na lang blessureleed weer op te werken naar de top 100. Mantilla haalde in het verleden al eens de halve finale van Roland Garros en versloeg een jonge Federer in de finale van het Masterstoernooi in Rome.