Juventus neemt Andrade over

Maikel (WeebI)
Jorge Andrade komt het aankomende seizoen uit voor Juventus. De verdediger komt over van het Spaanse Deportivo la Coruña, waar hij vijf seizoenen lang speelde.

Andrade is blij met zijn overstap, en hoopt dat Juventus direct mee kan doen om de titel, na de promotie naar de Serie A. "Dit is een club die wereldwijd één van de grootste is", aldus de Portugese international. "Er is geen speler die niet trots zou zijn om voor Juventus te spelen. Dit is een grote stap in mijn carrière."

Volgens Andrade kan de club uit Turijn serieus een gooi doen naar de Italiaanse landstitel. "Juventus is altijd gevaarlijk, en promotie is alleen maar meer motivatie. We hebben als wat we nodig hebben om Inter, Milan en Roma aan te pakken. Het Spaanse spel heb ik nu wel door, maar daar sta je als verdediger constant onder druk vanwege het aanvallende spel. Ik hoop dat ik me zo snel mogelijk kan aanpassen aan de Italiaanse stijl."

Andrade begon zijn carrière bij het Portugese Estrela de Amadora. Daarna verkaste hij voor twee seizoenen naar FC Porto, alvorens hij in 2002 gekocht werd door Deportivo la Coruña. Voor die laatste club speelde hij in vijf seizoenen 129 duels, en vond hij viermaal het net. De 29-jarige verdediger is ook international, en inmiddels aanvoerder van het Portugese elftal.