Saviola vertrekt naar Madrid

Maikel (WeebI)
Javier Saviola maakt de omstreden stap naar Real Madrid. De spits van FC Barcelona sloeg de mogelijkheid om bij te tekenen af, en volgens de nieuwe trainer van Real is de Argentijn nu een Merengue.

Saviola kwam sinds 2001 uit voor Barcelona, maar werd twee seizoenen verhuurd aan AS Monaco en Sevilla, toen er in CataloniŽ teveel concurrentie was. Afgelopen seizoen kreeg hij sporadisch kansjes toen Samuel Eto'o geblesseerd was, maar voelde zich dusdanig slecht behandeld dat hij niet wilde bijtekenen. De geruchten dat hij naar Real zou gaan waren er wel, maar werden nimmer bevestigd.

Tot vandaag, nu Bernd Schuster trainer is van Real Madrid. De Duitser meldde namelijk dat Saviola volgend seizoen uitkomt voor de Koninklijke. "Hij kan scoren, is jong, en kan tot het gaatje gaan", aldus Schuster, die vol lof is over de Argentijnse aanvaller. De Duitser wil ook graag spelers als Crisitiano Ronaldo en KakŠ, maar is daarin realistisch. "Het is op dit moment onmogelijk om Ronaldo te halen. KakŠ zal moeilijk worden. Toch is het in ieder geval het proberen waard."

Saviola is de tweede speler die transfervrij wordt gehaald. Eerder werd Christoph Metzelder gratis overgenomen van Borussia Dortmund. De Braziliaan Pepe kwam over van FC Porto, en voor hem moest met een kleine §30 miljoen wel flink in de buidel getast worden.