[Upd] Albers op non-actief

Sander (sanger)
Christijan Albers is door het Spyker F1-team op non-actief gesteld. Gisteren werd al bekend gemaakt dat Albers niet aan zijn financiële verplichtingen had voldaan, over de consequenties werd echter met nog geen woord gerept. Met deze beslissing komt een einde aan een hele reeks speculaties.

"Dit is erg spijtig, maar het was puur een zakelijke beslissing," licht Michiel Mol toe. Mol is naast Formule 1-directeur van Spyker ook al jaren betrokken bij de carrière van Albers. Helemaal uit de lucht vallen doet de mededeling niet. Het team was al enige tijd ontevreden over de prestaties van de Nederlander, al lieten die wel een stijgende lijn zien. De betalingsproblemen daarbij opgeteld gaf genoeg reden om Albers aan de kant te zetten.

"Dit is één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken. Zeker omdat ik al jaren enorm betrokken geweest ben bij de carrière van Chris. Ik vind dit ook ontzettend vervelend, maar we hebben geen andere keuze," aldus Michiel Mol.

Albers zal ook niet deelnemen aan de testsessie die vandaag op Spa-Franchorchamps van start is gegaan. Hij blijft wel aan de renstal verbonden, al is niet duidelijk in welke hoedanigheid.

Update

Zojuist heeft Christijan Albers een persconferentie belegd. Het is de eerste reactie van de coureur nadat bekend is geworden dat hij door zijn werkgever op non-actief is gesteld.

In deze persconferentie heeft Albers uitgelegd dat hij diep teleurgesteld is in Spyker, en de ontstane situatie. Hij heeft verklaard dat hem niet duidelijk is hoeveel het tekort aan sponsorgeld bedraagt, en dat hij hierover geen uitsluitsel heeft gehad van Spyker. Ook de manier waarop het tekort is ontstaan is hem onduidelijk.

Over de redenen van niet betalen door sponsor Joep van de Nieuwenhuizen kon of wilde de coureur niet uitweiden. Of Albers wel weer in de auto mag plaatsnemen als de betalingen gedaan zijn is niet duidelijk.

Spyker heeft voorafgaand aan het seizoen zowel schriftelijk als mondeling toegezegd dat de Nederlander het gehele seizoen mocht rijden. Een eventuele gang naar de rechter sloot de 28-jarige Nederlander dan ook niet uit. Voorlopig wacht hij af wat zijn juridisch adviseurs hem kunnen vertellen.

Albers stelde verder dat hij graag in de F1 verder wil, al kon hij nog niet zeggen hoe en waar.

Opvallend genoeg was Albers geheel gekleed in zijn Spyker tenue.