Vooruitblik Siemens Open

XL
Maandag begint in Scheveningen het Siemens Open, een Nederlands tennistoernooi in de ATP Challenger Series. Het toernooi heeft traditioneel een leuk deelnemersveld

Dominik Hrbaty en Andrei Pavel stonden eerder in de finale van de Scheveningse Challenger. Hrbaty verloor in 1996 van Dennis van Scheppingen en Andrei Pavel moest in 1995 zijn meerdere in Francisco Clavet erkennen. Beide spelers hebben een enorme staat van dienst. De Slowaak Hrbaty stond in zijn carričre maar liefst in dertien finales, waarvan hij er zes won. Pavel is goed voor drie toernooizeges en drie finaleplaatsen.

Robin Haase en Raemon Sluiter vertegenwoordigen de Nederlandse top in Scheveningen. Haase is als achtste geplaatst. Ook Peter Wessels, die op de Ordina Open nog verrassend de finale haalde is van de partij. Thiemo de Bakker heeft als wereldkampioen bij de junioren ook een wild card ontvangen. Igor Sijsling is de laatste Nederlandse deelnemer.

De fans van Daniel Köllerer zullen blij zijn met zijn deelname. De Oostenrijker zorgde in 2005 met zijn excentrieke gedrag voor hectische taferelen op de Mets tennisbanen. Voor Davis Cup-captain Jan Siemerink is de deelname van de Portugees Frederico Gil mogelijk een reden om naar Scheveningen te komen. Nederland speelt immers in september een Davis Cup-duel tegen Portugal. Juan Pablo Brzezicki stond eerder dit jaar nog in de derde ronde van Roland Garros en speelt ook in Scheveningen. Zijn landgenoot Juan Pablo Guzman is als tweede geplaatst in Scheveningen.