Wiggins is klaar voor hoofddoel

Sjors (Sj0rSz)
Bradley Wiggins is zaterdag één van de favorieten voor de winst tijdens de proloog van de Tour de France. De renner van Cofidis wordt gekenmerkt als specialist van de korte tijdrit en wil graag winnen in Londen, waar een parkoers van 7,9 kilometer is uitgestippeld.

"Het parkoers loopt voor een gedeelte lichtjes bergop in Hyde Park, met een stuk vals plat van 1 à 2 procent", liet Wiggins weten. "Omdat we ook terugkeren uit Hyde Park hebben we hetzelfde stuk bergaf. Het proloogrecord van Chris Boardman (55,152 km/u) kan sneuvelen."

Een aantal weken geleden wist Wiggins ook de proloog van de Dauphiné Libéré op zijn naam te schrijven. Dat is ook de reden waarom de Engelsman er van droomt om in eigen land deze rit naar zijn hand te zetten. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 won hij bovendien drie medailles, namelijk goud in de achtervolging, zilver in de ploegachtervolging en brons in de koppelkoers met Rob Hayles.

De verwachtingen zijn dat Wiggins vooral op Fabian Cancellara en David Zabriskie moet gaan letten. Zij zullen de voornaamste concurrenten van de renner van Cofidis zijn. Ook David Millar zou misschien nog wel wat extra's kunnen presteren. De Nederlandse hoop is gevestigd op Thomas Dekker en Stef Clement, aangezien zij de betere tijdrijders zijn. Toch wordt dit tweetal niet gekenmerkt als proloogspecialisten.