Honda benaderd in spionagezaak

Sander (sanger)
Vandaag heeft Honda Racing F1 een persbericht uitgevaardigd waarin het team verklaard dat Nigel Stepney, de vermeende Ferrari-spion, contact heeft gezocht met teambaas Nick Fry. Tijdens het gesprek dat daarop volgde waren Nick Fry, Nigel Stepney en Mike Coughlan aanwezig. Insteek was het verkennen van de mogelijkheden voor Stepney en Coughlan bij Honda.

"Honda wil benadrukken dat op geen enkel punt tijdens de vergadering vertrouwelijke informatie is aangeboden of in ontvangst is genomen. Nick Fry heeft Jean Todt en Ron Dennis op de hoogte gesteld van deze meeting en aangeboden Ferrari en McLaren informatie te verstrekken als daarom wordt gevraagd," luidt de officiële verklaring.

Hiermee lijkt de motivatie van Stepney en Coughlan niet het bevoordelen van McLaren, zoals eerder werd aangenomen. Het heeft er alle schijn van dat de heren zichzelf een goede uitgangspositie wilden verwerven voor een nieuwe start bij Honda. Vermoedelijk deelden beide heren de informatie om als basis van een dreamteam bij Honda te dienen. Het vermoeden bestaat dat er meerdere personen bij betrokken zijn. Dit is echter niet bewezen.