Ecclestone: 'Rel klantenchassis snel over'

Sander (sanger)
Bernie Ecclestone is van mening dat de rel rondom het (vermeend) gebruik van klantenchassis snel opgelost zal zijn. Reeds in Indianapolis deed de F1-supremo een voorstel aan Super Aguri F1, Scuderia Toro Rosso en Spyker F1. Ecclestone verwacht dat het voorstel dit weekend door alle drie de partijen ondertekend zal worden.

Het voorstel van Ecclestone hield in dat het televisiegeld dat door de negende en tiende constructeur verdiend wordt bij elkaar wordt opgeteld. Super Aguri, Scuderia Toro Rosso en Spyker zouden dit vervolgens eerlijk verdelen. Normaal gesproken zou het team dat als elfde eindigt niets krijgen. Ook zou zijn besproken dat teams die volgend seizoen met een klantenchassis rijden niet volledig meedelen in de opbrengst van de televisiegelden.

Scuderia Toro Rosso, momenteel gedeeld tiende en laatste in de stand om het constructeurkampioenschap, stemde vrijwel direct in met het plan van Ecclestone. Super Aguri echter hield de voet stijf. Na aandringen schijnt het team vandaag akkoord te zijn gegaan met het voorstel. Wat het team ertoe heeft doen besluiten alsnog akkoord te gaan is niet bekend. Daniel Audetto, technisch directeur van het team, wilde geen commentaar geven.

Volgens Ecclestone moeten morgen de handtekeningen worden gezet. Tot die tijd is dus nog niets zeker. "We zitten er middenin. Er is nog niets definitief afgesloten, we zitten nog altijd middenin de besprekingen. Totdat iedereen een document heeft getekend kan er nog van alles gebeuren," aldus Ecclestone die desondanks laat weten dat hij verwacht de zaak morgen opgelost te hebben.

Wat er gebeurt als één van de betrokken teams hoger eindigt als negende in het constructeurkampioenschap is niet bekend. Met name Super Aguri maakt hierop kans aangezien zij momenteel de achtste positie in het kampioenschap bezet.