[Upd] Button niet in tweede training

Sander (sanger)
Jenson Button zal tijdens de tweede vrije training voor de GP van Engeland niet in actie komen. De Engelsman heeft teveel last van een rugblessure welke weer opspeelt. De Honda-coureur liep de blesurre op toen hij in Indianapolis in contact kwam met de auto van teamgenoot Rubens Barrichello.

"Jenson heeft weer last van de blessure als gevolg van het ongeval in de eerste bocht in Indianapolis. Als voorzorgsmaatregel zal Jenson de rest van de dag rust houden. Er is geen reden te veronderstellen dat hij morgen niet aan de kwalificatie deel kan nemen," aldus een woordvoerder van Honda.

Honda heeft nog de mogelijkheid om Christian Klien in te zetten in de tweede training. Het is nog onduidelijk of het team hiervan gebruik zal maken.

Update:
Christian Klien heeft Jenson Button vervangen tijdens de tweede vrije training. Het is nog niet bekend of Klien ook morgen zal rijden, of dat Button het weekend zelf afmaakt. Klien heeft vanmiddag in wagen nummer 34 gereden en het team heeft dus gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een vrijdagcoureur in te zetten tijdens een vrijdagtraining in plaats van een racecoureur. Als Klien met Button's nummer 7 had gereden, had Button zaterdag en zondag zelf niet meer mogen rijden.

Update 18.07u:
Button is vandaag onderzocht in een ziekenhuis in London. Het is nog niet bekend wat de uitslag van dat onderzoek is en het team laat het besluit om Button al dan niet te laten rijden daar volledig van afhangen. De uitslag wordt vanavond verwacht.

Update 11.03u:
Jenson Button is zojuist in de derde vrije training op de baan verschenen.