Sheffield stapt naar Hoge Raad

Olga (Nuongirl)
Sheffield United legt zich nog steeds niet neer bij de degradatie uit de Premier League. De club heeft vandaag bekend gemaakt dat het naar de Hoge Raad zal stappen om er nogmaals voor te pleiten dat rivaal West Ham United wegens het overtreden van de transferregels wordt veroordeeld tot een puntenaftrek. Door die puntenaftrek zou niet Sheffield, maar West Ham de Premier League moeten verlaten.

De hele affaire draait om de transfers van de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano naar West Ham. In het contract van de twee spelers was een derde partij opgenomen, die invloed zou kunnen hebben op de besluiten en prestaties van de club. Volgens de regels van de Engelse Premier League is dat verboden. West Ham kreeg daarvoor een boete van ruim 8 miljoen euro opgelegd, maar ontliep puntenaftrek.

Tevez speelde daarnaast een belangrijke rol in het slot van de competitie, waarin West Ham United degradatie voorkwam door zeven van hun laatste negen wedstrijden te winnen. In die periode wist Tévez zes keer te scoren.

Sheffield werd eerder deze week nog in het ongelijk gesteld door een arbitragecommissie van de Premier League. "Maar ik geloof nog steeds dat we een zaak hebben," aldus de voorzitter van Sheffield, Kevin McCabe. "Nu verlaten we de sporttribunalen en gaan we naar de Hoge Raad."