Opnieuw zitvlakblessure voor Freire

Olga (Nuongirl)
Oscar Freire heeft een kwetsuur aan de linkerkant van zijn zitvlak. Eerder kreeg de renner van Rabobank last aan de rechterzijde van zijn zitvlak. Dat kostte hem toen in 2005 de Tour.

"Het is dezelfde soort blessure als destijds. Drie dagen geleden was er nog niets aan de hand. Maar ik heb mijn zadel verwisseld en twee dagen later begon de ellende", aldus de Spanjaard die inmiddels zijn oude zadel weer gebruikt.

De 31-jarige Freire zal desalniettemin gewoon van start gaan aankomende zaterdag. "Even dacht ik eraan niet te starten, maar wat wil je. Dit is de Tour de France. Ik moet vertrekken in de proloog, al zie ik mijn kansen om Parijs te halen opnieuw heel kleintjes in. Het is een oude kwetsuur waarmee ik af te rekenen heb. De enige oplossing is rusten, rusten en nog eens rusten, maar dat gaat niet in de Tour de France. Ik laat elke dag wat zalf aan mijn zitvlak smeren. Daar behelp ik me mee, meer kunnen we niet doen. De positie aan mijn zadel wijzigen, levert ook niet het verhoopte resultaat op. Mijn conditie is goed, maar met die blessure kom ik niet echt ver."