Silverstone houdt rekening met regen

Wouter (ziggyziggyziggy)
Silverstone Circuit, waar dit weekend de Grand Prix van Engeland wordt gehouden, heeft extra maatregelen genomen met het oog op de slechte weersvoorspellingen.

Het hele land wordt al een tijd geteisterd door hevige regenval. Richard Phillips, managing director van Silverstone Circuit, zei gisteren dat er aanvullende maatregelen zijn genomen om het weekend in goede banen te leiden. Zo zijn er noodplannen opgesteld om een chaos op de parkeerplaatsen van het circuit te voorkomen. In het raceweekend van 2000 stonden duizenden bezoekers met hun auto's vast in de modder door de hevige regenval.

"Complete delen van het land staan blank en Wimbledon lijkt haar derde week in te gaan," verklaarde Phillips. "We houden het weer scherp in de gaten en hebben nu een aantal noodplannen gemaakt om de overlast voor de fans te minimaliseren." Tevens is de politie ingeschakeld om de situatie op de campings rond het circuit in de gaten te houden.

Overigens wordt het slechtste weer voorspeld voor de vrijdag. Volgens de huidige verwachtigingen lijken zaterdag en zondag redelijk droog te blijven.