[Upd] Bjarne Riis laat zich niet afschrikken

Olga (Nuongirl)
Bjarne Riis heeft gezegd dat hij gewoon van plan is de komende Tour de France bij te wonen. Eerder adviseerde de organisatie van de Tour hem dat de Deense manager van Team CSC weg moest blijven uit de wielerronde.

Twee maanden geleden bekende de Scandinaviër dat hij EPO gebruikte tijdens zijn Tourzege in 1996. Daaropvolgend schrapte de organisatie van de Franse etappekoers de Deen van de lijst met winnaars.

Een woordvoerder van Team CSC heeft gezegd dat Riis morgen gewoon aanwezig is in Londen. "Zoals het er nu naar uitziet is Bjarne aanwezig bij de persconferentie en zal hij de Tour volgen."

Riis krijgt ook alle steun van sponsor vanwege het anti-dopingprogramma dat hij onlangs lanceerde. "Het anti-dopingprogramma van CSC is sterk, onafhankelijk en transparant", complimenteerde ook UCI-voorzitter Pat McQuaid de ploeg vorige maand.

Update

Bjarne Riis heeft besloten de Tour de France aan zich voorbij te laten gaan. Hij maakte vandaag zijn definitieve beslissing bekend. Hij wil dat de renners van CSC zich puur op de Tour kunnen concentreren en niet lastig worden gevallen door de dopingperikelen rondom Riis.