Ajax boos op Kesler

Olga (Nuongirl)
Ajax is woedend over uitlatingen van de directeur betaald voetbal, Henk Kesler. Vorige week zei Kesler in het weekblad Voetbal International dat het moeilijk zal worden het competitieprogramma van volgend seizoen aan te passen aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

"Op het moment dat de voorronde Champions League wordt gespeeld, is onze voetbalploeg al op weg naar China. Als daar bijvoorbeeld zes spelers van Ajax bij zitten is dat jammer", aldus Kesler toen.

De algemeen directeur van Ajax, Maarten Fontein, reageert vandaag, eveneens in VI, furieus op de uitlatingen van Kesler. "Ik vind de woorden van Kesler stijlloos. Hij gaat op de stoel van Ajax zitten en wil ons beleid maken. Zo ga je niet met elkaar om."

Fontein denkt dat er volgend jaar grote problemen zullen komen met zowel het EK als de Olympische Spelen. "Er zullen duidelijke afspraken moeten komen. Eentje kan zijn dat internationals die het EK spelen niet hoeven te komen opdraven voor de Olympische Spelen," aldus Fontein dat het onaanvaardbaar vindt dat spelers volgend jaar mogelijk vier maanden afwezig zijn bij hun club. "Terwijl de club ze het hele jaar door moeten betalen. Dat kan niet."

Ajax wil de kwestie gaan bespreken bij de ECV, het samenwerkingsverband van de Eredivisieclubs en daarnaast ook met PSV, AZ en Feyenoord. "Ik weet zeker dat ook zij hun spelers liever in een eventuele voorronde van de Champions League zien optreden dan op de Olympische Spelen."