Berger vindt Vettel interessante optie

Olga (Nuongirl)
De naam van Sebastian Vettel is steeds vaker te horen in verband met het team van Scuderia Toro Rosso. De jonge Duitser, die nu testcoureur is bij BMW F1, wordt al jaren gesponsord door Red Bull. Zowel Gerhard Berger, de teambaas van Scuderia Toro Rosso als zijn collega bij BMW, Mario Theissen, zouden voorstander zijn van het idee.

Theissen en Berger benadrukten wel dat er nog niks concreet is.“Ik weet dat Sebastian op zoek is naar een plek waar hij aan racen toe zal komen. Wij zouden daarin een interessante optie voor hem kunnen zijn en hij is dat zeker voor ons. Maar we hebben nog niet eens met hem gesproken, dus dat is nog heel ver weg,” aldus Berger.

Theissen beaamt dat het voor de 19-jarige coureur beter zou zijn om bij een ander team race-ervaring op te doen en hij is dan ook bereid om zijn pupil een of twee jaar uit te lenen. “Dat is een zeer goed denkbaar scenario, maar er is nog niks over beslist. Hij heeft maar één nadeel ten opzichte van Nick Heidfeld en Robert Kubica en dat is zijn onervarenheid. Dit zou dus een goede oplossing kunnen zijn.”