McLaren blij met onderlinge strijd

Sander (sanger)
Motorsport-directeur van Mercedes Benz, Norbert Haug, is blij met de onderlinge strijd tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Volgens de Duitser helpt het McLaren om de auto optimaal te ontwikkelen zodat de voorsprong in de klassementen kan worden behouden. Ook houdt het de coureurs scherp, zodat deze geen enkel moment kunnen verslappen.

"Als een krant twee mensen naar de paddock stuurt, is het zeer waarschijnlijk dat ze meer informatie verzamelen dan wanneer er maar één iemand wordt gestuurd. Bij ons is het precies hetzelfde. We houden van competitie. Als die competitie op een eerlijke en sportieve manier plaats kan vinden, duwt dat het team alleen maar vooruit. Als één coureur vanaf de start al weet dat hij de betere papieren heeft, zal hij niet meer op de limiet rijden," analyseert Haug de huidige situatie.

Hiermee wordt ook tegengesproken dat Lewis Hamilton een voorkeursbehandeling krijgt van het Britse team. Ook de uitlatingen van Alonso dat hij Hamilton zou moeten laten winnen in Silverstone verwijst de Duitser naar de prullenbak: "U kunt dat verhaal direct vergeten. Er is zelfs geschreven hoe enorm blij we waren na de snelste ronde van Lewis in Canada. Voor het gemak wordt dan even vergeten hoeveel werk we voor Fernando hebben gedaan, en hoe teleurgesteld we waren toen dat niet lukte. Waarom zullen we een tweevoudig-wereldkampioen binnenhalen, en hem vervolgens minder materiaal geven? Mensen die McLaren-Mercedes kennen weten dat we altijd eerlijk zijn voor onze coureurs. Als we dat niet zouden zijn, zul je ook geen duels zien zoals deze in Indianapolis geweest zijn. Ik denk ook dat de fans dat waarderen."