Heidfeld verwacht geen problemen met rug

Olga (Nuongirl)
Het leek er even op dat Nick Heidfeld de Grand Prix van Frankrijk aan zich voorbij moest laten gaan. De Duitser klaagde vrijdag na afloop van de vrije trainingen over pijn in zijn rug en liet het onderzoeken. Een dag later wees onderzoek uit dat het spierkramp in de rug betrof en de Duitser gewoon kon racen.

Heidfeld stond zondag dan ook gewoon aan de start en eindigde als vijfde. Aankomend weekend is er weer een Grand Prix, maar de Duitser vreest zijn blessure niet. “Ik maak me geen zorgen. Ik ben uitvoerig getest en bestudeerd en fit bevonden. Ik ga er van uit dat ik er vanaf nu geen last meer van zal hebben.”

Heidfeld ziet er naar uit om op Silverstone te rijden. “Ik vind vooral de fans hier speciaal, het zijn echt enthousiaste raceliefhebbers. En nu met Hamilton zal de publieke belangstelling zelfs nog groter zijn. Het circuit zelf is vrij hobbelig, zo heb ik bij de laatste test ondervonden. We hebben goede aerodynamische grip nodig voor de snelle bochten. Vooral de bochtencombinatie bij Becketts is enorm uitdagend en speciaal.”