Stel je vragen aan....

JJdJ1984
Eerder kon je vragen stellen aan Bastiaan Tamminga, Sheila Verschuur en Ho Ping Tung. Ditmaal kun je je vragen stellen aan de oud-trainer van ADO Den Haag, Lex Schoenmaker.

Wie is Lex Schoenmaker?

Lex Schoenmaker is op 23 augustus 1947 geboren in Den Haag. Begon zijn carrière als voetballer bij FC Den Haag (het latere ADO Den Haag) en speelde ook nog een tijd bij Feyenoord. Voor de Rotterdamse club wist hij 19 maal in Europees verband te scoren, een record dat op de dag van vandaag nog altijd staat. Na zijn avontuur in de Havenstad keerde hij weer terug bij ADO maar werd wel verschillende malen uitgeleend aan Amerikaanse voetbalclubs. In zijn actieve loopbaan wist hij 144 maal het net te vinden in de Eredivisie en 25 maal in Europese wedstrijden.

In 1982 werd de Hagenaar Assistent van Rob Baan bij ADO Den Haag. In 2001 werd Schoenmaker voor het eerst hoofdtrainer bij een club, namelijk FC Dordrecht. Hierna trainde hij nog verschillende ander clubs maar in november 2006 keerde Schoenmaker terug bij zijn oude liefde ADO Den Haag, eerst als assistent van Frans Adelaar, later als hoofdtrainer. Komend seizoen zal Lex Schoenmaker ADO Den Haag adviseren.

Stel je vraag voor zaterdag 7 juli, dan zullen wij een selectie maken uit de leukste vragen en deze stellen aan Lex Schoenmaker.