Dekker haalt uit naar UCI

Sjors (Sj0rSz)
Thomas Dekker heeft maandag, tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France, hard uitgehaald naar de internationale wielrenunie (UCI). Toen het onderwerp doping werd aangesneden, schoot de renner van Rabobank uit zijn slof.

"We hebben het natuurlijk allemaal aan onszelf te danken, de renners, de begeleiders. Maar tegenwoordig ben je al schuldig als je verdacht bent", aldus Dekker. "In elke sport waar heel veel geld wordt verdiend, worden kunstgrepen toegepast. Dan kun je niet van de ene dag op de andere veranderen."

Dekker ergert zich zichtbaar aan de UCI. "Ze doen maar wat. Ze zijn alleen maar bezig met noodgrepen, het is niet structureel. Het is vooral om hun eigen huid te redden. Ik ben juridisch niet geschoold, maar iedereen ziet dat die verklaring die we moesten tekenen niet deugt", vervolgde hij.

Toch leek de jonge renner ook nog positieve punten te zien, namelijk de toename van het aantal dopingcontroles in de wielersport. "Er zijn heel veel controles. Het wielrennen heeft in de afgelopen jaren op dat gebied echt vooruitgang geboekt."