Toekomst Albers onzeker

Sander (sanger)
De toekomst van Christijan Albers bij het Spyker F1-team is onduidelijk. Direct na de dramatisch verlopen Franse GP liet Colin Kolles, teambaas bij Spyker F1, niet veel meer los dan een raadselachtig: "Wait and see".

Tijdens de eerste pitstop liet Albers de auto in de eerste versnelling staan in plaats van terug te schakelen naar neutraal. Toen de wagen op de grond kwam ging deze er dan ook meteen vandoor, met de tankinstallatie nog in de vulopening. Albers viel enkele honderden meters verder uit.

De reactie van Mike Gasgoyne, technisch directeur, was rustig. Althans zo leek het voor de buitenwereld. "Wat ik gezegd heb blijft in de privésfeer. Met Adrian Sutil heb ik een klein onderhoud gehad en hem verteld dat hij op de pitborden moet letten als de radio niet werkt." Adrian Sutil, teamgenoot van Albers, kwam in de verkeerde ronde binnen voor banden en brandstof. Hierdoor hield hij Albers op, die achter hem stond te wachten.

"We zijn een professioneel team en dan begrijp je dat we niet blij zijn met dergelijke incidenten. En wat Christijan betreft? Ik zou niet weten wie ik anders zou moeten blameren," laat Gasgoyne geen twijfel bestaan bij wie de schuld ligt. Desondanks is hij wel van mening dat dergelijke fouten kunnen voorkomen.

Toch zal dit incident niet doorslaggevend zijn over de toekomst van de Nederlander in de koningsklasse van de autosport. Zijn slechte prestaties tot dusverre echter wel. "Chris kan niet jaren zo blijven doorgaan met langzamer te zijn dan zijn teamgenoot. Hij staat zeker onder druk, maar dat is al een tijdje zo. Hij zit niet lekker in zijn vel. We hebben niet het plan om hem nog in de loop van dit seizoen te vervangen. Maar zeg nooit nooit," laat ook teameigenaar Michiel Mol aan duidelijkheid niets te wensen over.

Ook Kolles liet zich niet positief uit over onze landgenoot: "Als ik woedend ben, lach ik altijd. Dus dan weet je wel hoe ik me voel." De Duitser is een groot fan van Adrian Sutil. Ook vind hij dat Albers geen waar voor zijn geld levert: "Kijk maar naar de rondetijden," verwijst hij naar de rondetijden gedurende de eerste 28 ronden van de race. In deze 28 ronden was Sutil maar liefst 20 keer de snellere van de twee.