[WK-20] Spanje en Uruguay gelijk

Maikel (WeebI)
Uruguay heeft op het WK onder 20 in de topper tegen Spanje de winst uit handen gegeven. Onder meer door een goal van Luis Suárez werd het 2-2 in Vancouver.

De Uruguayanen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar strandden via FC Groningen-aanvaller Suárez keer op keer op de uitstekend keepende Antonio Adán, doelman van Real Madrid Castilla. Vlak na rust was het dan toch raak, toen Edinson Cavani een voorzet van Suárez binnenwerkte. Even later vergrootte Suárez zelf de marge, met een knap schot. Spanje probeerde zich terug te knokken, en kwam door een kopbal van Adrián López ook op 2-1. Na de aansluitingstreffer werd Spanje veel beter, en in blessuretijd wist Sevilla-speler Diego Capel toch nog beslag te leggen op een punt.

Eerder speelden in dezelfde groep Jordanië en Zambia al tegen elkaar. De Afrikanen kregen na zes minuten al een strafschop cadeau, toen Al Jumah Tariq rood zag na een vermeende handsbal. Fwayo Tembo schoot vervolgens de openingstreffer binnen. Ondanks dat Zambia beter was, kwam Jordanië toch terug. Vlak voor rust kopte Salim Abdallah een slecht weggewerkte bal net onder de lat voor de gelijkmaker. Rodgers Kola kreeg voor rust ook een rode kaart, zodat de wedstrijd zou eindigen bij een stand van 1-1, met twintig man.

Japan ontmoette Schotland in Victoria, een wedstrijd uit Groep F. De Aziaten kwamen meermaals dichtbij een doelpunt, toch duurde het een dikke veertig minuten voor de eerste goal viel. Matig uitkomen van de Schotse doelman Andrew McNeil leverde Yasuhito Morishima een kans voor open goal op: 1-0. Na rust stelden Tsukasa Umesaki en Jun Aoyama de zege veilig, ondanks een late tegengoal van invaller Ross Campbell.

De andere twee landen in Groep F, Nigeria en Costa Rica, vochten het later op de avond uit. Nigeria, dat twee jaar terug in Nederland nog de tweede plaats opeiste, kon niet echt overtuigen tegen de Zuid-Amerikanen. Toch zou het Afrikaanse land door een late goal van Brown Ideye aan het langste eind trekken. Door de winst gaan Nigeria en Japan nu aan de leiding van Groep F.

Gastland Canada speelde ook vandaag haar eerste wedstrijd. 1 juli, 'Canada Day', is normaal gezien een feestdag, maar dat werd het niet voor de jeugdploeg van Dale Mitchell. In Toronto was Chili verreweg de betere, en liet dat voor rust al blijken. Nicolas Medina bracht de ruststand op 1-0, alvorens Carlos Carmona en Jaime Grondona na de thee de wedstrijd beslisten. Canada begint dus slecht aan dit toernooi, dat voetbal in het Noord-Amerikaanse land een duwtje in de rug moet geven.

Canada - Chili 0-3
25' Medina 0-1
54' Carmona 0-2
81' Grondona 0-3

Jordanië - Zambia 1-1
8' Tembo 0-1
41' Abdallah 1-1

Spanje - Uruguay 2-2
47' Cavani 0-1
56' Suárez 0-2
71' López 1-2
90+3 Capel 2-2

Japan - Schotland 3-1
43' Morishima 1-0
57' Umesaki 2-0
79' Aoyama 3-0
82' Ross 3-1

Nigeria - Costa Rica 1-0
75' Ideye 1-0