Kroon niet in Tourselectie CSC

Stefan (sportfreak)
Karsten Kroon maakt geen deel uit van de negenkoppige selectie van CSC voor de Tour de France. CSC maakte vandaag de selectie bekend, Carlos Sastre is de kopman van de Deense ploeg voor de komende Tour.

Eerder deze week werd Kroon nog genoemd als één van de zeven renners die zeker zou zijn van de Tour, maar ontbreekt nu in de definitieve selectie. Dit in tegenstelling tot David Zabriskie, die zou aanvankelijk ontbreken maar maakt nu toch deel uit van de ploeg. Assistent ploegleider Kim Andersen lichtte de keuze toe: “Zoals altijd is het lastig geweest om deze beslissing te nemen. Het klinkt als een cliché, maar dit jaar hadden we weer vele keuzes, omdat veel renners in goede vorm verkeren. We hebben geprobeerd een team te maken om ons de gehele Tour te laten zien. Op deze manier willen we een goed algemeen klassement rijden en kunnen we ook voor ritzeges gaan in allerlei etappes. Met Sastre en Schleck hebben we twee klassementsrenners en natuurlijk gaan we ervoor om gelijk in Londen het geel te pakken.”

De Definitieve selectie: Carlos Sastre, Frank Schleck, David Zabriskie, Iñigo Cuesta, Kurt Asle Arvesen, Fabian Cancellara, Jens Voigt, Stuart O'Grady en Christian Vandevelde.