Albers steekt kop niet in het zand

Sander (sanger)
Christijan Albers is zich bewust van zijn slechte prestaties tot dusver. Dat er diverse aanwijsbare redenen voor zijn wil de Nederlander niet als excuus aanvoeren. Ook de breuk met manager Varossieau wordt niet als excuus gebruikt.

Dat de prestaties tegenvallen komt voor een groot gedeelte door een combinatie van de Spyker F8-VII bolide, de nieuwe Bridgestone-banden en de agressieve rijstijl van de Nederlander. De Spyker-bolide is onstabiel en moeilijk te hanteren, wat totaal niet bij de agressieve rijstijl van Albers past. Als gevolg van de rijstijl en handling van de bolide heeft Albers moeite met het opwarmen van de nieuwe Bridgestone-banden, die ook al niet in het voordeel werken van zijn agressieve rijstijl. "Ik ben nog niet goed genoeg met deze auto. In deze auto ben ik zwakker dan Adrian Sutil."

"Maar luister, zo erg is het nog niet, hoor! Ik krijg opeens van de buitenwereld het verwijt dat ik niet zou durven toegeven dat mijn teamgenoot sneller is. Maar dat ga ik ook niet zeggen, Kimi Räikkönen doet dat toch ook niet?" Over de geruchten dat Albers op de schop zit is hij duidelijk: "Ik ben blij dat iedereen het zo goed weet. Ik, cynisch? Man, wat is het doel hiervan? Denk je dat ik zelf niet weet hoe de zaken ervoor staan. Ik weet fucking dondersgoed dat ik moet gaan knallen. Die vraag komt rot over. Men hoeft mij niet duidelijk te maken in welke positie ik me bevind. Ik ben geen struisvogel."