Albers voelt zich steeds beter worden

Olga (Nuongirl)
Er gloort hoop voor Christijan Albers. De coureur heeft in een interview laten weten steeds meer gewend te raken aan zijn wagen en steeds meer de problemen te overwinnen die de Nederlander in het eerste deel van het seizoen zo hebben geplaagd.

Albers had veel moeite om zijn rijstijl aan te passen aan de nieuwe Bridgestone banden. De coureur werd tot op heden merendeels overtroffen door zijn collega bij Spyker, Adrian Sutil. Maar volgens Albers verbetert zijn situatie met elke kilometer die hij op de baan rijdt.

"Ja, ik voel me steeds beter," aldus Albers. "Ik zal met de technici moeten samenwerken om deze voortgang te behouden, maar we werken allemaal goed samen dus ik verwacht niet dat er iets zal veranderen."

"Het is momenteel het drukste deel van het seizoen, met de achtereenvolgende races in Canada en de Verenigde Staten, dan de test op Silverstone, Frankrijk, Groot Brittannie en dan de test op Spa. Dus we hebben genoeg tijd en veel kilometers op de baan om te verbeteren."

Volgens Albers wordt niet alleen hij, maar het hele team beter, waardoor Spyker zijn rivalen steeds meer nadert. "We gaan elke dag vooruit," aldus de coureur. "Je zag het deze week in de test. We zaten er dichtop, met een ronde van 1:23.30 in de eerste sessie met nieuwe banden. Het was erg dichtbij Adrian's tijd aan het eind van de tweede dag, dus je kunt echt zien dat we erop vooruitgaan in de ontwikkeling."