Sato vindt straf te zwaar

Olga (Nuongirl)
Takuma Sato is nog altijd niet blij met de straf die hem tijdens de Amerikaanse Grand Prix is opgelegd. De Japanner wordt tijdens de Franse Grand Prix tien plaatsen teruggezet op de startopstelling, omdat hij tijdens een gele-vlag-situatie Jenson Button zou hebben ingehaald.

Sato claimt echter dat juist het tegenovergestelde het geval is. Button zou hem na het ongeval in de eerste ronde hebben ingehaald. "Ik wist van het incident en de gele vlag, het was overduidelijk," aldus de coureur. "Ik wist dat Jenson op het rechte stuk vlak achter mij zat. Ik denk dat hij zich niet realiseerde dat er een gele vlag was. Hij probeerde in te halen en we reden zij aan zij, maar toen we de eerste bocht inreden aarzelde hij en remde hij eerder. Ik dacht dat hij zijn manouvre beeindigde en daarom behield ik mijn positie."

Volgens Sato is het probleem dat het station van de marshals te dicht bij de bocht is. "Het was maar 50 meter van het ongeval," aldus de coureur, die beweert dat er op enkele televisiebeelden te zien is dat Button op hem voor lag. "De straf is erg zwaar."