[Upd] Henry naar Barcelona

Gerard (RedFever007)
Thierry Henry vertrekt mogelijk bij Arsenal om bij Barcelona te gaan voetballen. Dat meldt althans de BBC. Volgens bronnen binnen de Spaanse club zou Henry een vierjarig contract tekenen binnen enkele dagen. Met de transfer zou ongeveer ¤23 miljoen gemoeid zijn.

De 29-jarige aanvaller verlengde vorig jaar zijn lopende contract bij Arsenal nog met vier jaar maar lijkt nu alsnog bij de Londense club te vertrekken. Dit ondanks dat de Fransman verklaarde zijn carrière bij The Gunners af te willen sluiten. Jeff Weston, de zaakwaarnemer van Henry, ontkende de geruchten niet maar gaf alleen aan geen commentaar te willen geven.

Eerder liet Henry al weten gecharmeerd te zijn van de interesse die AC Milan in de aanvaller toonde. De reden voor de Fransman om te vertrekken zouden liggen in het feit dat David Dein, de vice-voorzitter van de club, onlangs moest opstappen wegens problemen met overige bestuursleden.

Update: Inmiddels is het officieel. Volgens de websites van beide topclubs is er overeenstemming over een overgang. De speler moet er nu alleen nog uitkomen met Barcelona, hetgeen naar verwachting binnen enkele uren een feit is.