Juve contracteert Iaquinta

Maikel (WeebI)
Vincenzo Iaquinta komt de komende jaren uit voor Juventus. De promovendus uit Turijn haalt de Italiaanse spits van Udinese, waar de international zeven jaar lang vertoefde.

Iaquinta maakte deel uit van het Italiaanse elftal dat vorig jaar zomer wereldkampioen werd. De 27-jarige spits kon vooral vorig seizoen furore maken, waar hij in de eerste Champions League wedstrijd van Udinese ooit direct drie keer doel trof. Ook op het WK zelf was hij trefzeker; hij scoorde éénmaal in vijf wedstrijden, tegen Ghana.

Juventus, dat na een jaar Serie B volgend seizoen weer terugkeert op het hoogste niveau, heeft de spits nu binnen. "Er is al een overeenkomst tussen clubs en speler", vertelt voorzitter Giampaolo Pozzo van de club uit Udine. "Iaquinta gaat naar Juve. Het is nog niet officieel, maar er is een deal."

Op de vraag of Udinese al een vervanger op het oog had, was Pozzo duidelijk: "We hebben de oplossing al", meldde de Italiaan. Toen hem gevraagd werd of het wellicht Rolando Bianchi van Reggina was, werd hij enigszins terughoudend. "Bianchi? Hij is een goede speler, maar het lijkt mij erg lastig om zo'n speler naar Udine te halen."