Perez persoonlijk rond met PSV

Gerard (RedFever007)
Kenneth Perez speelt volgend seizoen zo goed als zeker voor PSV. De 32-jarige Deen heeft persoonlijk al een akkoord met PSV. De clubs zullen naar verwachting deze week tot een overeenkomst komen. Perez kwam vorig seizoen naar Ajax, maar kon daar nooit zijn stempel op de ploeg drukken.

De Deen kon ook voor drie jaar naar Feyenoord maar verkoos PSV boven Feyenoord. Dit vanwege het mogelijk uitblijven van successen. De status van de Eindhovenaren en het feit dat PSV volgend jaar in de Champions League uitkomen waren bepalend voor de keuze van Perez. Nog een jaar op de reservebank in de Amsterdam Arena zag Perez niet zitten. Hij sprak met Ronald Koeman en dat gaf een goed gevoel.

Hoewel de deal nog niet helemaal in kannen en kruiken is heeft technisch manager Stan Valckx er vertrouwen in dat Perez volgend seizoen in Eindhoven speelt. "Kenneth heeft zijn voorkeur uitgesproken, maar wij zijn nog wel in gesprek met Ajax. Je weet nooit of dat tot problemen leidt. Natuurlijk weten wij wat Ajax wil, we hopen binnen een paar dagen duidelijkheid te geven," aldus Valckx.

Als de transfer doorgang vindt dan wordt Perez in eerste instantie linkerspits. Incidenteel kan de bijna 33-jarige ook als voorste middenvelder opereren. "We wilden sowieso vier topaanvallers hebben. Lazovic komt binnen met een schorsing en in januari zijn we ook Koné een paar weken kwijt door de Afrika Cup. Lazovic is een echte spits, maar zowel Perez, Farfán als Koné kan op meerdere posities uit de voeten. Als we er met Ajax uitkomen, zijn we zeer tevreden," zo verklaarde Valckx.