[Upd] Kubica relatief ongedeerd

Arjan (Light)
Robert Kubica heeft zijn been gebroken bij de zware crash tijdens de Grand Prix van Canada. Hij lijkt geen verdere blessures te hebben maar is naar verwachting enige tijd uitgeschakeld.

De Pool raakte de achterzijde van de wagen van Jarno Trulli toen het veld na een van de vele safety-car periodes op de hairpin afstormde. De BMW vloog op de betonnen muur af en stuiterde en tolde daarna de baan over.

Medisch personeel was snel aanwezig, maar het duurde even voor Kubica uit de auto was. Hij is van het medisch centrum bij het circuit vervoerd naar het Sacre Coeur ziekenhuis in Montreal. Ook heeft zijn manager bevestigd dat de coureur aanspreekbaar is.

Update:
Het BMW-team meldt dat Kubica geen gebroken botten heeft en misschien al maandag ontslagen wordt uit het ziekenhuis. Mario Theissen, teambaas van BMW, zegt nog niet te weten of de Pool op Indianapolis kan rijden.

Update 10:20u:
Ook het hoofd van de trauma-afdeling van het Sacre Coeur-ziekenhuis, Ronald Denis, bevestigt dat Kubica slechts een lichte hersenschudding en een verstuikte enkel heeft opgelopen. De Pool's eerste woorden na de crash waren overigens "Kan ik racen in Indianapolis?" aldus Denis. "Toen ik de crash op tv zag, dacht ik dat hij dood was, maar het gaat naar omstandigheden heel erg goed."

Update 11:29u:
Het BMW-team zal donderdag een definitieve beslissing nemen over de deelname van Kubica aan het raceweekend in Indianapolis. Mocht de Pool het weekend uitzitten, dan zijn Sebastian Vettel en Timo Glock de aangewezen kandidaten om hem te vervangen.